De 8ste Rotterdamse Parkenmaand zit erop! Het was een septembermaand vol met activiteiten. De Parkenmaand werd 5 september afgetrapt door wethouder Karremans in Wijkpark Het Oude Westen (zie HIER). Boswachter Natascha Hokke (Natuurmonumenten) sprak de jaarlijkse Groenrede(n) uit (zie HIER). Er werden dit jaar meer dan 140 parkactiviteiten georganiseerd (een record!).

Dansen in het park

In de Parkenmaand naast wandelingen, tochten en andere groene activiteiten dit jaar ook veel cultuur. Films (bij de Rotterdamse Munt), ‘dansen in het Park’ (zie MURIKAMIFICATION van Arch8 >>> HIER, zie ENGEL van Dansateliers Marta&KIM >>> HIER. Highlights waren het zondagochtendwandeling met concert van het Onverharde Pad in Het Park met harpiste Petra Rosa, de fietstocht langs de Groeneconnectie,

Wandelingen en volgelsringen

Ook waren er weer wandelingen door Het Park van Droom en Daad (i.s.m. de gemeente Rotterdam), de jaarlijkse bomenwandelingen van Han van Hulzen en de stadwandelingen van Wilma Kruger (wijkpark Het Oude Westen) en kon je met de gebroeders Groen vogels ringen in het EssenburgparkGroenGoed organiseerden ook dit jaar weer een aantal (wildpluk)wandelingen en ‘plantenverhalen’.  Het Dakpark kunnen we uitroepen tot het meest actieve park van het jaar, zij organiseerden ieder weekend een flink aantal rondleidingen en workshops. Parkenoverleg voorzitter Marius Huender organiseerde weer een aantal ‘natuur – en historiewandelingen’ door het Kralingse Bos. Met dank ook aan Natuurstad Rotterdam voor de vele kinderactiviteiten !

Foto’s: Tom Pilzecker & Karin Oppelland.

De Rotterdamse Parkenmaand 2021 werd mogelijk gemaakt door  de parkvrijwilligers, de Rotterdamse Boswachters, het Rotterdamse Parkenoverleg met financiële ondersteuning door de Gemeente Rotterdam, stichting Droom en Daad, de Nationale Postcode Loterij en het Elise Mathilde Fonds. Met dank aan parkcafé de Parqiet en TOUR ART en het Rotterdams Volkstheater voor de evenementenondersteuning.

Met dank aan: