Het Park aan de Euromast onthult foto’s van fotograaf Geralda de Graaf die zij vier seizoenen lang tijdens haar parkwandelingen maakte.

In coronatijd was wandelen lange tijd bijna het enige uitstapje dat we konden maken, vaak in de eigen buurt. Voor fotograaf Geralda de Graaf was dit ‘Het Park’ bij de Euromast, op ongeveer 10 minuten van haar huis. Tijdens haar wandelingen ging de camera altijd mee en maakte ze een jaar lang foto’s van de wisselende seizoenen en sprak ze met bezoekers in het park.  De foto’s zijn vanaf 24 september in het park te zien.

Vier seizoenen

De Graaf zag het park veranderen van de lente in de zomer en van de herfst in de winter. ‘Dat bracht mij op het idee om er een serie van te maken die ik nu via een photopaper en een expositie in het park mag laten zien.’ Ook de Rotterdammers die zij tijdens deze wandelingen tegenkwam, en sprak, beleefden het weer en de seizoenen op dezelfde manier als zij. Het park zit dicht bij de stad en bood bezoekers tóch de kans om even aan die stad te ontsnappen tijdens de uitbraak van de corona pandemie. De één kwam voor de vogels, de ander voor het sporten, een wandeling door de mooie natuur of gewoon voor het drinken van een kop koffie. ‘Als je daar op dat bankje gaat zitten, kom je nooit meer weg’, vertelde één van de bezoekers die zij sprak.

Vanaf 24 september live te zien in het park

Om ‘Het Park’ op haar eigen manier te herontdekken maakte De Graaf foto’s in zwart-wit én in kleur, met twee verschillende camera’s, een digitale- en een analoge. Het resultaat is vanaf 24 september  tot 13 oktober te zien in Het Park aan de Euromast. De photopaper is gratis verkrijgbaar bij de horeca in het park en bij de VVV Rotterdam.