Het Onverharde Pad in samenwerking met de Parkenmaand organiseren 4 mei de Nationale Stilte Wandeling. TICKETS (gratis) HIER te boeken.

Op 4 mei is de jaarlijkse dodenherdenking. Wat is de betekenis van strijd anno nu? Tijdens de Nationale Stilte wandeling wordt dit ‘s avonds in alle stilte met een wandeling door Rotterdam verkend. Van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt er gezamenlijk 1 uur lang zwijgzaam door de straten en parken gelopen. Om klokslag 20 uur zijn en staan we 2 minuten stil. De tocht wordt daarna afgesloten met muziek en gedichten van de dichteres Angelika Geronymaki.

Organisator Iddo Drefijn van het Onverharde Pad: “Met het langzaam verdwijnen van de generatie die bewust de oorlog heeft meegemaakt, verandert ook de betekenis van dodenherdenking. De spreuk ‘Sterker door strijd’ op het wapen van Rotterdam is de blijvende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Maar wat is de betekenis van strijd anno nu? Dit verkennen we op 4 mei ‘s avonds in alle stilte. De zeggingskracht van stilte is ontegenzeglijk. Juist in deze tijd van grote verandering geeft een moment van stilte de nodige reflectie. Voor het eerst in achtenzeventig jaar is herdenken nog bepalender voor ons gevoel van vrijheid. Een wandeling maken staat symbool voor onafhankelijkheid. Door in stilte te wandelen herdenk je de gebeurtenissen uit het verleden. De vrije beweging geeft je de ruimte om stil te staan bij jouw eigen plek in de huidige wereld.

TICKETS (gratis) HIER te boeken.