Voor de zevende keer wordt in september de Rotterdamse Parkenmaand georganiseerd. De wandelingen, workshops, natuurwerkdagen en (dans)voorstellingen in de Rotterdamse parken zijn op www.parkenmaand.nl te vinden en te boeken. De meeste activiteiten zijn gratis en voor een aantal wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aftrap zondag 5 september

De aftrap van de Parkenmaand vond plaats op zondag 5 september in wijkpark Het Oude Westen. De jaarlijkse Groenrede(n) dit jaar werd dit jaar uitgesproken door boswachter Natascha Hokke (Natuurmonumenten). De feestelijke bijeenkomst werd gepresenteerd door Suzanne Mulder, de muziek werd verzorgd door de Tentband en na de aftrap konden de bezoekers genieten van de dansvoorstelling Engel en gratis zaailingen bij Cool Down City ophalen. De nieuwe wethouder Buitenruimte Vincent Karremans trapt dit jaar de Rotterdamse Parkenmaand af.

Foto’s: Tom Pilzecker – de Groenrede(n) is HIER na te lezen en te bekijken.