Bewonersstichting de Groene T van Noord komt op voor de belangen van het wijkparkje in de vorm van een T in Bergpolder. De afgelopen maand organiseerden zij een onderzoek naar de wensen, ideeën en klachten van de direct omwonenden. Het resultaat van dit onderzoek is HIER te bekijken.

Bewonersklankbord

De stichting organiseerde een bewonersklankbordgroep waaraan 29 huishoudens hebben deelgenomen. De uitkomsten deelt de bewonersgroep nu met de gemeente en de wijkraad Bergpolder met het doel het groenbeheer te verbeteren en verdere afspraken te maken over de inrichting, het verkeer en evenementen. Er werd overigens niet alleen gepraat over het parkje maar ook over de buurt; het verkeer, luchtkwaliteit, afval, parkeren.

Een paar conclusies op een rij:

  • 79 % van de bewoners in de klankbordgroep vindt dat aanpassingen in het wijkparkje niet ten koste mag gaan van het groen.
  • 79 % wil meer nadruk op de biodiversiteit in het park, ruimte voor vlinders, bloemen en bijen.
  • 21 % wil meer groen in eigen beheer zoals plantenschalen.
  • 72 % van de deelnemende bewoners zegt dat er een fietsenprobleem rond de Groene T.
  • 10 % vindt dat er een parkeerprobleem is in het gebied.

Hofbogen

Ook zien veel bewoners aansluiting op het park op de Hofbogen zeer zitten men ziet zelfs mogelijkheden om het regenwater vanaf de Hofbogen op te vangen (in regentonnen) om dit te gebruiken voor het groen in de buurt.

Overlast

Ook ondervinden bewoners overlast op het speelgedeelte van het park zoals rotzooi en zelfs drugsgebruik (op de bankjes).

Inrichting

Kritiek op de huidige inrichting van het park is er ook. Er valt veel te verbeteren aan dit parkje, aldus de stichting. Hierin willen de bewoners samen optrekken met de gemeente en de wijkraad. De uitkomsten uit dit bewonersonderzoek zijn hierbij een goed uitgangspunt.

Lees meer over de uitkomsten van het onderzoek in de Nieuwsbrief van de stichting de Groene T van Noord, de mooie infographic is HIER <<< te openen.