Het is het eerste park in de wereld dat interactief verlicht is met energie, opgewekt door planten.

Het Park van Morgen is een groenstrook in de IJsselmondse wijk Reyeroord. Het is het eerste park in de wereld dat interactief verlicht is met energie, opgewekt door planten.

Foto’s: Rob van Katwijk 

Magische twinkels

Maak een wandeling ’s avonds over het vlonderpad en jouw route zal verlicht worden door magische twinkels, gegenereerd uit de stroom van de planten. De planten produceren dag en nacht elektriciteit. Maar het licht heeft ’s avonds en ’s nachts natuurlijk het meeste effect. Dus gebruik dit pad vooral ’s avonds voor een magische beleving. Werken de lichtjes niet? Dan zou het kunnen dat de natuur even tot stilstand gekomen is. Bijvoorbeeld door vorst of door droogte. Geen zorgen, de natuur herstelt zich vanzelf en dan gaan de lichtjes ook weer aan.

Plant-E

Deze magische route is ontwikkeld door Plant-e, Ermi van Oers en haar team (Nova Innova) en de gemeente Rotterdam. Deze route gaat over de wijk van morgen, want door deze technologie combineren we natuur met verlichting op hetzelfde oppervlak. Daardoor gebruikt men het oppervlak in de stad zo efficiënt mogelijk. Bovendien ondersteunen we de biodiversiteit en gaat de uitstoot van broeikasgassen omlaag terwijl we licht creëren. Win, win, win dus!

Bron: www.rotterdam.nl 

Zie ook: www.plant-e.com

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer