Het parkenoverleg en het Rotterdams Milieucentrum zijn al weer van start met de voorbereidingen voor de 8ste Rotterdamse Parkenmaand 2021 in september. 

Het wordt weer een maand vol wandelingen, workshops en culturele activiteiten veelal georganiseerd door onze parkvrijwilligers maar ook de Rotterdamse Boswachters. Het hele programma komt op de website www.parkenmaand.nl te staan.

2020

Het lukte ons om in 2020 ondanks de corona-maatregelen toch een 85tal mooie activiteiten te organiseren. De bomenwandelingen met Han van Hulzen langs de Heemraadssingel, met Koos Leidelmeijer door Het Park op zoek naar de dikste boom van Rotterdam, vier wandelingen met Wim Pijbes van Droom en Daad door Het Park, wildplukwandelingen met GroenDoen en door het Kralingse Bos heen met de Kralingse Bos vrijwilligers. Ook het IVN kwam met een paar mooie wandelingen en de gebroeders Groen namen ons mee op Natour over het Eiland van Brienenoord. Hits waren de XXL wandeling over de Luchtsingel naar het Luchtpark met dakgids Rob van Katwijk, mee met de dakherder van het Dakpark Rotterdam en de avondwandelingen PLUS met het Onverharde Pad.

2021

Dit jaar trappen we de Parkenmaand op zondag 5 september af (13.00 uur) af in het Wijkpark Het Oude Westen met theater en muziek en de groenrede(n). De groenrede(n) is de traditionele ‘jaarreden’ over groen in onze stad. In 2018 sprak Wim Pijbes de reden uit, in 2019 Kees Moeliker (de directeur) van het Natuurhistorisch Museum en vorig jaar de gebroeders Groen. De letterlijke aftrap wordt verzorgd door wethouder Bert Wijbenga (buitenruimte).

Op pad met en dansen in het park

Nieuwe programma onderdelen dit jaar zijn ‘op Pad Met …’, wandelingen met een bekende Rotterdammer en ‘Dansen in het park’ waarbij we een aantal dansproducties programmeren in Rotterdamse parken.

Programmering welkom !

Mocht je ideeen hebben voor een mooie wandeling, tocht, workshop, voorstelling in een van de Rotterdamse parken mail ons dan gerust: info@nullrotterdamsmilieucentrum.nl dan kijken wij of deze programmering is in te passen.