Wat voor de oorlog het bruisende stadshart van Rotterdam was, was tot voor kort slechts een opslagplek gelegen tussen drukke wegen en het spoor.

Dit gebied wordt mede door haar toekomstige gebruikers getransformeerd tot een stedelijk park dat ruimte zal bieden aan een grote mix van functies: recreatie, stadslandbouw, sport, een ligweide, een speeltuin, plekken om te picknicken en een circulair plein. De basis van het park is een raster dat het park in programmatische eilanden verdeelt.

Met het aangrenzende Luchtpark, het dak van het Hofplein Station en de Luchtsingel wordt het park Pompenburg een driedimensionaal stedelijk landschap. Het vormt een belangrijke schakel in het project Luchtsingel dat met loopbruggen drie Rotterdamse stadsdelen weer met elkaar verbindt.

Vredestuin
Twee velden in het park met een oppervlak van 1200m2 worden ingericht voor stadslandbouw. De Vredestuin is een buurtmoestuin waar iedereen aan kan deelnemen. Daarnaast staat de Vredestuin in dienst van armoedebestrijding. De Vredestuin is een ontmoetingsplek voor de buurt en voor de stad.

Ligweide
In het landschap kunnen buurtbewoners, scholieren en werknemers van de vele bedrijven uit de omgeving in de ligweide vertoeven. Het park leent zich perfect voor picknicks of een kleine wandeling in de lunchpauze.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer