Een verscholen tuin midden in de Afrikaanderwijk? Zelfs veel omwonenden weten niet dat er om de hoek een verrassende grote tuin ligt.

De Botanische Tuin Afrikaanderwijk is een bijna 100 jaar oude tuin in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. De tuin was onderdeel van de voormalige HBS Van Oldenbarnevelt en werd gebruikt als praktijkruimte voor de lessen biologie van die school. Van de voormalige tuin, wordt een deel gebruikt door de vogelopvang van Vogelklas Karel Schot.

De collectie omvat zo’n 850 soorten planten en 40 verschillende bomen. In de collectie bevinden zich tevens planten die via de havens of het spoor Rotterdam hebben weten te bereiken, bijvoorbeeld als zaad, en die zich hebben kunnen vestigen en weten te handhaven in de stad. De gemeente Rotterdam is eigenaar van de tuin. Het onderhoud wordt uitgevoerd door de daarvoor opgerichte Stichting Botanische Tuin Afrikaanderwijk, grotendeels met de hulp van vrijwilligers. De entree is gratis. Voor meer informatie over wat wij doen en wanneer de tuin geopend is. Meer informatie op de website: HIER te bekijken.

Rijksmonument

Sinds 2000 is de botanische tuin een rijksmonument. Met de ingang via een brug en een hek achteraan in het Afrikaanderpark, lijkt het nu een bijna geheime tuin. Niets is echter minder waar! Bezoekers zijn van harte welkom om de tuin te bezichtigen, te genieten van de bomen en planten en uit te rusten op de vele zitjes her en der in de tuin.

Lees er HIER meer over.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer