Ontdek wilde planten in de Rotterdamse parken

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Heb je interesse in de natuur en wil je meer leren over de wilde planten in onze stadsparken? Kom dan op woensdag 22 mei naar de Spoortuin en het Essenburgpark in Rotterdam voor een boeiende Bioblitz excursie. Aanmelden: Stuur een e-mail naar: natuurlijkrotterdam@nullknnv.nl.

Struinen door groen Rotterdam
Samen met de Rotterdamse Florawerkgroep verkennen we deze groene oases. We gaan diverse wilde planten identificeren en duiken in de rijke biodiversiteit die deze parken te bieden hebben. De Florawerkgroep, bestaande uit enthousiaste plantenkenners, deelt tijdens deze dag graag hun uitgebreide kennis met jou.

Wat kun je verwachten?
Een  educatieve wandeling door de prachtige parken, waarbij je mogelijk een nieuwe passie voor wilde planten ontdekt!  Tijdens de wandeling krijg je de kans om verschillende wilde planten van dichtbij te bekijken, te leren over hun kenmerken en meer te ontdekken over hun rol binnen het ecosysteem. Het maakt niet uit of je al veel weet van planten of gewoon nieuwsgierig bent naar de natuur, deze activiteit is geschikt voor iedereen.

Programma details:
Datum: Woensdag 22 mei 2024
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Startlocatie: De Spoortuin, Essenburgsingel 48, 3021 AR Rotterdam

Aanmelden en kosten
Aanmelden: Stuur een e-mail naar: natuurlijkrotterdam@nullknnv.nl
Kosten: Gratis
Organisatie: Een samenwerking tussen De Spoortuin, Rotterdamse Flora Werkgroep en KNNV-Natuurlijk-Rotterdam
Bereid je voor op een inspirerende ochtend vol natuur en nieuwe kennis!

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.
Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o.. Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur.

De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Ga naar de bovenkant