Ga mee op bodemdierensafari tijdens de Bioblitz Rotterdam

Laden Evenementen

Alle Evenementen

De week van de biodiversiteit is een landelijke week die wordt georganiseerd door de KNNV, met activiteiten door heel Nederland. Dit jaarlijkse evenement valt samen met de nationale dag van de biodiversiteit en staat helemaal in het teken van het ontdekken van zoveel mogelijk levensvormen. Aanmelden via: natuurlijkrotterdam@nullknnv.nl (gratis).

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal onder de grond leeft? Bodemdieren zijn essentieel voor een gezonde bodem. Tijdens de dag van de biodiversiteit nodigen we je uit voor een spannende ontdekkingsreis in Rotterdam. Kom meer te weten over deze kleine helden van de ondergrond!

Bodemdierensafari
Op woensdag 22 mei organiseert KNNV Natuurlijk Rotterdam samen met het Essenburgpark en Natuurstad een Bioblitz dag in het Essenburgpark waar jong en oud aan kunnen deelnemen. Veel bodemdieren zijn nog onontdekt en misschien doe jij wel een spectaculaire vondst voor Rotterdam, of zelfs voor heel Nederland! Met een zoekkaart voor bodemdieren en onder begeleiding van een gids, ga je op zoek naar zoveel mogelijk verschillende soorten. Hoe meer soorten je ontdekt, hoe beter het is voor de biodiversiteit van de bodem. Je kunt je waarnemingen doorgeven via Waarneming.nl en op de Bioblitz dag kun je alle resultaten en scores bekijken. Doe mee! Neem een vergrootglas en schepje in de hand en duik in de fascinerende wereld onder onze voeten! Het belooft een leerzame en spannende dag te worden voor iedereen. Samen kunnen we de biodiversiteit van de bodem in de parken van Rotterdam verkennen.

Aanmelden en kosten:
E-mail: natuurlijkrotterdam@nullknnv.nl
Kosten: Deelname is gratis
Vergrootglas en schepje verkrijgbaar bij de organisatie
Organisatie: Dit is een samenwerking tussen het Essenburgpark, KNNV Natuurlijk Rotterdam en Natuurstad.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o..

 

 

Ga naar de bovenkant