Feestelijke afsluiting ‘Van Water Weten’

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Feestelijke afsluiting van het project Van Water Weten van de werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen met activiteiten voor jong en oud.

Van Water Weten
De Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen, de Historische Commissie De Ommoordse Polder en Stichting Natuurstad Rotterdam zijn een aantal jaar terug het educatief en recreatief project ‘Van Water Weten’ gestart rondom waterbeheer in het Ommoordse Veld. Later is Stichting de Witte Bollen aangehaakt. Zij worden geadviseerd door het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard en Stadsbeheer Rotterdam. De projectgroep had tot doel bezoekers bewust te maken van wat nodig is voor goed waterbeheer en welke onderdelen daarvan fysiek gezien en beleefd kunnen worden. De website beleveniswijzer vormt het resultaat van hun inspanningen.

Ommoordse Veld
Het Ommoordse Veld is een oorspronkelijk stukje veenweidegebied vlakbij de stad. De oude polderindeling door sloten en langgerekte kavels is hier nog zichtbaar. Je vindt er prachtige orchideeƫnvelden, die uniek zijn voor Rotterdam. Het gebied is geliefd bij vele recreanten en omwonenden.

Ga naar de bovenkant