Expositie Beatrixpark010 van 2 mei t/m 30 juni

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Het Prinses Beatrixpark is letterlijk en figuurlijk het groene hart van de stad Schiedam en is een belangrijke schakel in de Schiedamse parkengordel. De aanleg is gestart in 1952 en op 9 juni 1959 is het park officieel geopend; dit jaar dus 65 jaar geleden. 

Expositie
In de expositie BEATRIXPARK010 in de bibliotheek in de Korenbeurs vertelt curator Leon Collignon het verhaal van het jarige Beatrixpark. Het verhaal van een geliefd, veel bezocht en veerkrachtig stadspark waar veel bezoekers op adem komen. Leon is dertig jaar excursieleider in het park en initiatiefnemer van de stichting ‘Vrienden van Beatrixpark Schiedam’. Aan de hand van herinneringen uit het collectief geheugen van de stad neemt hij de bezoeker mee op reis door de geschiedenis van het park. De expositie sluit aan bij de tiende editie van de Rotterdamse parkenmaand in mei. De expositie is dagelijks te zien tijdens de openingstijden 10.00 – 17.00 uur van de bibliotheek aan de Lange Haven 145 in Schiedam van 2 mei t/m 30 juni. De toegang is gratis.

Lezing
Op zondag 26 mei, de Schiedamse Dag van het Park, van 10:00 tot 11:15 uur geeft Leon Collignon een lezing in de Bibliotheek in de Korenbeurs een lezing over het Beatrixpark. Gratis kaarten voor deze lezing zijn te bestellen via de site van de bibliotheek Schiedam: www.debibliotheekschiedam.nl.

 

Ga naar de bovenkant