Het grootste stadspark van Nederland is op zuid!

Zuiderpark Rotterdam is 215 hectare groot. Dat zijn ongeveer 430 voetbalvelden.  Het Zuiderpark is daarmee het grootste stadspark van Nederland. Met een meer dan twee kilometer lange promenade, een fantastisch speelterrein,  een strandje,  moerasgebied,  bossen, eilanden en veel water nodigt het park uit tot wandelen en genieten. Er is volop ruimte voor sporten en bewegen. Van voetbal en skaten tot aan kanoën en hardlopen.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer

Activiteiten
Op het Sportplaza en bij het Zuiderpark Avonturen Point worden regelmatig gratis activiteiten georganiseerd. Op een aantal plekken is kunst te bezichtigen, onder andere van Philip King, Gust Romeijn en Kamiel Verschuren.  Aan de Oostzijde van het park, vlakbij Ahoy Rotterdam, ligt een groot evenemententerrein. Op dit terrein vinden grote en kleine evenementen plaats. Zoals een kermis, circus, rommelmarkt, Metroplis en de Zuiderparkdagen. De locatie van de Zuiderparkspelen, het stoere gezinsevenement, is bij het Avontureneiland. In het Zuiderpark bevinden zich diverse sportverenigingen zoals voetbal-, tennis,- korfbal- en handbalverenigingen.

Ligging 
Het Zuiderpark maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. Het ligt tussen de Waalhaven en het Sandelingeplein, tussen Zuidplein en A15 (Zuiderlijk Randpark). Het groen omspoelt de wijken Wielewaal, Pendrecht en Zuidwijk. Het watersysteem en de paden sluiten aan op de singels in Oud Charlois, Carnisse, Vreewijk, Zuidwijk en Pendrecht. De Zuiderparkpromenade vormt één grote doorgaande wandel- en fietsroute die loopt van tramlijn 2 aan de Boergoensevliet tot aan tramlijn 25 aan de Groene Hilledijk.

De Oliphant
Aan de westzijde van het park vindt u landhuis De Oliphant, kinderboerderij De Molenwei, de Cultuurhistorische Plantentuin en Molen De Zandweg. De vele sport- en volkstuinverenigingen zijn door heel het park verspreid. De wandelpaden van de volkstuinverenigingen zijn openbaar en in het tuinseizoen tussen zonsopgang en zonsondergang voor iedereen toegankelijk.

Vrijwilligers
In het Zuiderpark zijn (naar voorbeeld van het Kralingse Bos) een aantal parkvrijwilligers actief. De vrijwilligersgroep richt zich vooral op het ecologisch beheer van het park ter aanvulling op het reguliere beheer door de gemeente Rotterdam. Het initiatief kwam vanuit het Rotterdamse Parkenoverleg.

Bron: Gemeente Rotterdam

Zuiderparkdagen >>

Baroeg Open Air >>

Metropolis Festival