Het Spinozapark is een stadspark in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde vernoemd naar Baruch Spinoza. Het park is gelegen in het centrum van de wijk Lombardijen

Het Spinozapark is aangelegd in de jaren ’60 en is circa 70 hectare groot. Het park ligt zuidelijk van de Spinozaweg en wordt verder begrensd door de Guido Gazelleweg en de Catullusweg en wordt doorsneden door de Pascalweg.

Tegen de Spinozaweg aan bevindt zich het subcultureel poppodium Baroeg, tegen de Guido Gezelleweg een multifunctioneel centrum voor jeugdhulpverlening en beschermd wonen, de Dr. M. Polanoschool / S. Jonkerenschool voor dove en slechthorende kinderen en de A.J. Schreuderschool voor zeer moeilijk lerende kinderen.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer

Plantentuin
Tegen de Guido Gezelleweg is er zeven hectare grote vaste plantentuin. Deze tuin is rond 1960 ontstaan op initiatief van bewoners maar is later in het slop geraakt. In 2003 heeft een groep wijkbewoners het initiatief genomen de tuin weer op te knappen en jaarlijks wordt een dag georganiseerd om de tuin te onderhouden. Oostelijk van de Pascalweg bevindt zich een skatebaan, de speeltuin Pascal en een basketbalplein. Verder is er nog westelijk van de Pascalweg een paardenren, een hangplek en een kunstwerk.

Baroeg open air
Het park wordt enkele keren per jaar voor evenementen gebruikt, zo is er onder andere het wijkfeest Lombardijen en Baroeg Open Air 2006 gehouden.

Renovatie
In 2008 werd In 2008 werd door middel van het project “Spinozapark, Ons Park!” samengewerkt door de bezoekers van het park en de gemeente om het park te herinrichten. Met name vanuit de Bomenridders en diverse bewonersorganisaties kwam kritiek op de herinrichtingsplannen (lees het artikel <<<). Op vrijdag 22 november 2013 werd met het planten van de laatste bomen in de Heemtuin in het Spinozapark de herinrichting afgerond.