Het park De Groene T ligt in Rotterdam Bergpolder, aan de straten De Savornin Lohmanlaan en de Tak van Poortvlietstraat. Van bovenaf heeft het buurtpark de vorm van de letter T.

Uniek stukje groen in versteende omgeving

Het park ligt tussen karakteristieke jaren 30-woningen en was bij de aanleg in die jaren eerst een stenen plein. Dit is nu wel anders! Er staan imposante bomen op het gedeelte aan de Tak van Poortvlietstraat en in april kleuren de bomen aan De Savornin Lohmanlaan prachtig roze. Dankzij de Japanse sierkers.

Verschillende functies

Het is mogelijk een frisbee te gooien, een potje voetbal of hockey te spelen op het kunstgrasveld. Of te oefenen met basketbal op het pleintje. Ook is er een speeltuintje voor de allerkleinsten. Het park heeft voldoende bankjes om lekker te zitten na bijvoorbeeld een wandeling. Aan de ‘voet van de T’ bevindt zich iets bijzonders: een plantsoen en een moestuin. Hier is Tuiniergroep De Savorin Lohmanlaan actief, een groep bewoners uit Bergpolder die graag zorgdragen voor het. Deze groene plek heeft ook een ontmoetingsfunctie, waar samengewerkt wordt en waar bewoners verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leefomgeving.

De Groene T van Noord

In 2020 is De Groene T van Noord opgericht. Er wordt gestreefd naar een groen, mooi, schoon en veilig park (en aanliggende straten). Er liggen veel kansen in het park als het gaat om biodiversiteit en onderhoud. Ook zijn er mogelijkheden om een mooie connectie te maken met een aangrenzend nieuw park wat in Rotterdam Noord zal ontstaan; Dakpark Hofbogen. Website: www.degroeneT.nl

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer