Park Zestienhoven

Park Zestienhoven

Park Zestienhoven grenst aan woonwijk 16Hoven. Het park heeft een overzichtelijk netwerk van fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden.

Het park heeft het uiterlijk van een Engels landschapspark: veel bomen, bijzondere struiken, veel water, fraaie doorkijkjes, open plekken en mooie overgangen tussen die plekken en de bosranden.

Landgoed Stadzicht

Langs de Overschiese Kleiweg lag, op een niet afgegraven stuk land, het landgoed Stadzicht. Het landhuis van Stadzicht is afgebroken in de jaren zestig, maar de tuin is deels gehandhaafd. Hier staan oude bomen waarin vogels broeden. In deze omgeving komt in de sloten veel zwanenbloem voor. Ook is het een paargebied voor de ruige dwergvleermuis. Achter het landgoed ligt een steile overgang naar de verveende polder Zestienhoven.

IJskelder

De IJskelder is een open weiland in Park Zestienhoven aan de noordzijde van Rotterdam. De IJskelder kreeg haar naam omdat de boeren hier vroeger hun melk koel hielden met ijsblokken.

Het is een stukje stadsnatuur waar een aantal beschermde plantsoorten en diersoorten voorkomt. Voorbeelden zijn de kleine modderkruiper (een vis), de gewone en ruige dwergvleermuis maar ook het ijsvogeltje is hier gesignaleerd. Sinds enkele jaren staat er een ooievaarspaal waar ooievaars op broeden.

Bron: Gemeente Rotterdam

Volkstuinpark Blijdorp

In Park Zestienhoven ligt het park van Volkstuinvereniging Blijdorp.  Volkstuinvereniging Blijdorp is als semi-openbaar wandelpark ín het tuinseizoen open van 8.00 tot 20.00 uur. Het prachtige park wordt beheerd door vrijwilligers van de Volkstuinvereniging. Het zomerseizoen loopt voor de tuinders van 1 mei tot 1 oktober. In deze maanden zijn er leden die in hun tuinhuis wonen en van hier naar hun werk gaan.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer

 

 

 

 

 

 

Door |2022-09-08T14:33:21+02:0026/06/2017|Reacties uitgeschakeld voor Park Zestienhoven
Ga naar de bovenkant