Het Grotekerkplein in Rotterdam is ingericht als nieuw stadsparkje. Het plein rondom de Laurenskerk kreeg vakken met beplanting, gras, extra bomen met flinke stam en de huidige bomen bleven behouden.

In januari 2017 werd gestart met herinrichting en op vrijdag 21 april 2017 door wethouder Eerdmans werd het Erasmuspark geopend. De locatie van het Stadspark sluit goed aan bij de grote loopstromen vanuit Meent en Hoogstraat en op de herinrichting van de Binnenrotte. In het ontwerp komt veel ruimte voor het kunstwerk dat het geboortehuis van Erasmus markeert en het standbeeld van Erasmus, het oudste standbeeld van Nederland.

Rotte oever
In het defintieve ontwerp is een gebied aan het water (steiger/kade Delftsevaart) aangegeven als ‘nader uit te werken’. Dit gebied wordt uitgewerkt in samenhang met het programma Rivieroevers. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat het plein/park meer verbonden wordt met het stadswater, zodat in de beleving de Rotte door het parkje stroomt.

Stadspodium
Het Stadspodium in het nieuwe stadspark blijf behouden. De gemeente Rotterdam is eigenaar van het Stadspodium dat is ontworpen door architectenbureau Atelier Kempe Thill en in 2003 is geschonken door een zestal Rotterdamse Rotaryclubs.

 

Groen Rotterdam
Rotterdam heeft in vergelijking met andere steden veel groen, maar de binnenstad wordt toch als weinig groen ervaren. Voor een deel is dit te verklaren door de spreiding van het groen. Aan de westkant ligt een lint van parken (wijkpark Oude Westen, Museumpark, Het Park aan de Maas) terwijl aan de oostkant weinig groen op wandelafstand ligt. De komst van een Stadspark werd al aangekondigd in het Rotterdamse coalitieakkoord ‘Volle kracht vooruit’.

Bron: gemeente Rotterdam