For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Contact.
Ik Accepteer

Een park dat zich kenmerkt door flinke hoogteverschillen, gelegen tussen een vaart met een Knotwilgenlaantje en de Erasmussingel. Het Melanchtonpark maakt deel uit van de Groene Loper, een groene verbinding tussen het buitengebied (Schieveense Polder) en de Bergse Plassen.

Terug naar de natuur
Het Melanchtonpark in de (voormalige) deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek is halverwege de jaren zeventig aangelegd. ‘Terug naar de natuur’ was de trend in die tijd en dat is te zien aan de uitstraling van het park. Met de speelse paden en afwisselende begroeiing waant u zich bijna in het bos. In 1772 is de polder Schiebroek drooggemalen. Tot na de oorlog was dit vervolgens landbouwgebied. Het idee voor de aanleg van een park kwam van het InitiatiefKomite Kleiwegkwartier, wat nu de bewonersorganisatie is. Zij hebben een grote bijdrage geleverd aan het ontwerp van het wijkpark.

SONY DSC

Stapstenen
Het Melanchtonpark heeft een aantal bijzondere elementen: stapstenen om de vijver te passeren, een houten looppad over het water, verrassende hoogteverschillen en houten bruggetjes. Ook zijn er oversteekboomstammetjes te vinden. Door het glibberige mos zijn deze niet meer goed begaanbaar, maar dat maakt ze des te meer geschikt als speelterrein voor de eenden, meerkoeten en waterhoentjes.

Weg uit de stad
Het zicht op de omliggende huizen wordt je ontnomen door de vele elzen, esdoorns, eiken, beuken en knotwilgen. Wat de vogels betreft zijn er veel verschillende zangertjes te vinden. Bijvoorbeeld de staartmees, een leuk bol vogeltje met een lange staart, dat in groepjes van boom naar boom vliegt.

Bouwspeeltuin Melanchton
Speeltuin Melanchton is een unieke groene plek in het Melanchtonpark. Kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar (tot 7 jaar alleen onder begeleiding) kunnen er veilig spelen, skelteren en knutselen onder het toeziend oog van onze toezichthouders. Een heerlijke plek voor kinderen.

Bereikbaarheid
Het Melanchtonpark ligt aan de Van Enckevoirtlaan en de Erasmussingel.

Bron: Gemeente Rotterdam