Ontdek de verborgen wereld van het water in Volkstuinpark Blijdorp

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Zin in een unieke natuurbelevenis? Kom dan op zondag 26 mei 2024 naar VTV Blijdorp en duik samen met de natuurgidsen van KNNV Natuurlijk Rotterdam in de fascinerende onderwaterwereld.

Aanmelden NIET nodig.

Word een citizen scientist voor één dag
Tijdens dit citizen science waterproject van De KNNV Natuurlijk Rotterdam ga je zelf aan de slag als onderzoeker. Je gaat op avontuur en ontdekt de rijkdom aan dieren en planten die schuilen in dit stukje stadsnatuur. Met verschillende metingen en doe-activiteiten breng je de ecologische waterkwaliteit in beeld.

Wat ga je allemaal doen?
Met een schepnet waterdiertjes vangen en ontdekken welke soorten er leven. Water- en oeverplanten naar de kant trekken en uitzoeken welke soorten het zijn. Fysische eigenschappen van het water en de omgeving meten, zoals diepte, temperatuur en helderheid.

Waarom meedoen?
Je leert zelf ontdekken wat er in en rond het water leeft. Je begrijpt beter hoe de wetenschap werkt.  Je denkt mee over het waterbeheer in een Rotterdams stadsnatuurgebied. Het is een leuke en leerzame activiteit voor jong en oud.

Dus ben je nieuwsgierig naar de verborgen wereld onder water? Wil je zelf ervaren hoe citizen science werkt? Meld je dan aan voor deze unieke natuurbelevingsactiviteit en draag bij aan het in kaart brengen van de ecologische waterkwaliteit in VTV Blijdorp. Tot dan!

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.
Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o..

Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur.

Ga naar de bovenkant