Ontdek de verborgen insectenwereld in Rotterdam

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Op zaterdag 25 mei 2024 wordt je uitgenodigd om de verborgen wereld van insecten in het hart van Rotterdam te verkennen. Tussen 13:00 en 15:00 uur duik je de Spoortuin en het Essenburgpark in, twee groene parels in de stad waar allerlei insecten hun thuis hebben gevonden. Van kleurrijke vlinders en zoemende bijen tot sierlijke libellen – je gaat ze allemaal zien!

Aanmelden NIET nodig.

Wat kun je verwachten?
Met een deskundige gids aan je zijde leer je alles over het fascinerende leven van deze kleine beestjes. Je zult versteld staan van de diversiteit en de schoonheid van de insecten die boven het maaiveld uitstijgen. Neem je loep en camera mee als je deze hebt, want wie weet spot je wel een zeldzame soort! Deze insectensafari is een perfecte kans om de natuur in de stad beter te begrijpen en te waarderen. Het is niet alleen leerzaam, maar ook een leuk uitje voor jong en oud. Laat je verrassen door de rijkdom aan soorten die zich in Rotterdam hebben gevestigd en beleef de biodiversiteit van dichtbij!

Kom en ontdek samen met ons de verborgen insectenwereld in Rotterdam!

Organisatie: Dit evenement is een samenwerking tussen het Essenburgpark en KNNV-Natuurlijk-Rotterdam.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.
Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o.. Natuurlijk Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

 

 

 

Ga naar de bovenkant