Nationaal Park Rotterdam Expeditie: Natuurverbinding in Bergpolder

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Wil je graag meer vertraging en verbinding voelen in een stad die als een sneltrein aanvoelt?  Doe dan mee met de Expeditie Natuurverbinding op 11 mei, 11:00-14:00 uur.

HIER aanmelden – deelnemen is gratis.

Lara Egbring, Ecopsychologie facilitator en Marjolein Moeijes, stadsnatuurliefhebber, beide rangers van Nationaal Park Rotterdam, nemen je mee op expeditie terug naar je natuur. Stap voor drie uur uit de sneltrein van de samenleving, verbind met de stadsnatuur in de wijk Bergpolder en daaromheen en leer alles over wildplukken. Aan het einde van de expeditie wordt er van de wildpluk oogst iets lekkers gemaakt.

Deelnemen is gratis. Startpunt is de Savornins Tuin, Bergpolder wijk en de expeditie eindigt bij Volkstuinvereniging Tuinderslust in Overschie. Zorg dat je gepast gekleed bent mocht het gaan regenen.

Over Ecopsychologie:
Volgens Ecopsychologie is het groeiende verlies van biodiversiteit en het stijgende aantal mentale gezondheidsklachten bij de mens terug te leiden tot de westerse vervreemding met het natuurlijke (ons eigen lichaam, bioritme, zintuiglijke sensitiviteit en onze natuurlijke omgeving) (Sterckx, 2018). Voor de transitie naar een meer regeneratieve toekomst is het daarom cruciaal dat we weer mentaal, fysiek en emotioneel beleven dat we onderdeel zijn van een ecosysteem en vanuit dit bewustzijn handelen.

Ga je mee op Expeditie?

HIER aanmelden

Ga naar de bovenkant