Lentefeest Botanische Tuin Kralingen

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Kom tijdens de Rotterdamse Parkenmaand op zondag 12 mei naar het Lentefeest op de Botanische Tuin Kralingen. Kunst en kraampjes, muziek, workshops voor jong en oud en vooral genieten van de mooie tuin in het voorjaar. Je bent welkom van 13.00 tot 16.00 uur.

Kraampjes
Er is van alles te beleven op het plein bij de kas. Voor de kinderen verzorgt Sandra de Neef een creatieve workshop. Ze kunnen ook zelf een pizzaatje bakken of een bloemstukje maken voor moeder, het is tenslotte moederdag. Salina van Doren weet alles over de mogelijkheden van wol. Ze laat zien hoe spinnen in z’n werk gaat en vertelt over kaarden, verven, vilten en veel meer. Wendy Wolf, verkoopt gedroogde bloemen in lang houdbare kunstwerkjes. Bij de tuinvrouw en vrijwilligers zijn veel leuke zelfgekweekte plantjes en tweedehands boeken te koop.

Muziek
Jeroen en Eline maken met hun gitaar en cello een verhalende verbinding tussen klassieke en lichte muziek. Ze spelen creaties van het nieuwe album “Smiling at the Sun”, geïnspireerd op de natuur en verbeeldend hoe we daarmee leven en hoe we met de aarde omgaan. Duo Sunny Side Up vertolkt met akoestische gitaar en tweestemmige zang vrolijk makende muziek.

Kunst
Egbert Bakker, de Artist in Residence van het afgelopen jaar, draagt het stokje over aan Sonja van Dolron. Zij is bekend van teken- en schilderlessen op de tuin die ze twee keer per maand verzorgt. Dit alles omringd door de prachtige tuin. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Praktisch

De Botanische Tuin Kralingen heeft ingang aan de Cederstraat 5 en Kralingse Plaslaan 110b. De tuin is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en sin,ds dit seizoen iedere zondag van 10.30 tot 16.00 uur.

Ga naar de bovenkant