Natuur in kaart

Bureau Stadsnatuur brengt samen met bewoners ´natuur in kaart´

Nachtvlinder.1Vanaf heden zullen de Rotterdamse waarnemingen verwerkt worden via waarnemingen.nl

In Rotterdam zijn continu mensen actief om gegevens te verzamelen over de stand van zaken van de flora en fauna. Naast de diverse natuurverenigingen en het vrijwilligersproject Natuur in Kaart levert ook Bureau Stadsnatuur Rotterdam (bSR) daarin een flinke bijdrage. Veel stadbewoners hebben in het verleden al hun waarnemingen aan bSR doorgegeven, deze worden gebruikt om de Rotterdamse natuur overzichtelijk in beeld te krijgen. bsr1Vanaf heden kunnen de Rotterdamse waarnemingen voor bSR verwerkt worden via waarnemingen.nl.
>>>

Dat heeft als voordeel dat u uw waarneming direct zelf in kunt voeren en dat u uw waarnemingen en die van anderen ook meteen terug kunt zien. Daarnaast is het voor andere gegevensbeherende organisaties ook makkelijker geworden kennis te nemen van uw waarneming.

bsr3Hoe werkt het?
Via de onderstaande weblink komt u op het openingsscherm van waarnemingen.nl terecht. Als u vaker waarnemingen doorgeeft is het handig dat u zich eerst registreert. Als u zich al geregistreerd heeft kunt meteen inloggen en uw waarnemingen invoeren. Ook wanneer u niet geregistreerd bent kunt u waarnemingen doorgeven wanneer u een emailadres doorgeeft. Medewerkers van bSR en waarnemingen.nl controleren de ingevoerde gegevens. Bij onzekere en opmerkelijke waarnemingen kunnen wij u om aanvullende gegevens vragen. Op deze manier proberen wij de waarnemingendatabase zo betrouwbaar mogelijk te houden. bsr2

Weblinks:

Waarnemingen flora en fauna >>

Natuur in Kaart (vrijwilligersproject) >>

Bureau Stadsnatuur Rotterdam >>

Het parkenoverleg van Rotterdam